top of page

 

הגעתי ל vent מעולם הטלוויזיה, שם עבדתי מעל 10 שנים כמפיקה.

די מהר הבנתי שאני אוהבת "לגרום  דברים לקרות": לקחת משהו משלם הרעיון, השלב בו אנחנו עדיין חולמים עליו ולגרום לו לקרות.  משם, המעבר לניהול פרוייקטים היה ברור ומתבקש עבורי. הצטרפתי לצוות ב"תפוז אנשים" שהקים את אתר Flix בו התוכן נוצר / הועלה על ידי המשתמשים. וזה היה הרבה לפני המדיה החברתית. אפיינו ובנינו אתר אינטרנט , פיתחנו והפקנו תוכניות אינטרנטיות ועבדנו על שיתופי פעולה און ואוף ליין. המושגים הידועים היום לכל, לא דוברו אז והכל היה חדש. בהמשך עברתי לחברת בת של קב' Sony, כמנהלת פרוייקטים ניהלתי את פרוייקט הVOD, תהליך מכירתו וההתאמת הממשק לקהל היעד בארץ ובהמשך גם בחו'ל, במקביל אף פיתחנו ערוצי אינטראקטיב נוספים- מזג אוויר, ערוצי המוזיקה וערוצי משחקים שונים. החל משלב הרעיון, דרך פיתוח המוצר ומכירתו ועד האימפלנטציה בשטח בהתאם לקהלי היעד השונים. משם, עברתי לחברת ההיי-טק NICE שם במסגרת מחלקת קשרי הקהילה של החברה  יצרנו כחלק ממודל תלת מגזרי (יחד עם עירית הוד השרון ו"עמותת חינוך לפסגות" ) פיילוט של בית ספר לפיתוח מצוינות. פרוייקט צומח בו עבדנו עם ילדים בעלי פוטנציאל למצוינות, שמסיבה כזו או אחרת לא הצליחו להגשים אותו.

המטרה היתה להנגיש ולהעביר לתלמידים תכנים שיכולים להעשיר את החומרים הנלמדים בכיתה ולקדם אותם. מאז מעולם תמיד נגעתי בתחומים של טכנולוגיה ווידאו אך בעיקר חינוך ועבודה עם ילדים ונוער, וזה המקום בו אני אוהבת ובוחרת להשפיע ולתרום. את נייס עזבתי על מנת להעמיק את הלמידה וההיכרות עם מודלים שונים בחינוך ופניתי בשלב הראשון לספרות מקצועית ,מחקרים והרצאות ובהמשך למידה זו כללה גם פנייה ומפגשים עם אנשי חינוך ואקדמיה מובילים בארץ ובחו'ל.

 

מה למדת במחקר שלך ולאן זה לקח אותך?

בני הנוער כיום קשורים כולם, ללא יוצא מן הכלל, כל אחת ואחד לשני דרך תרבות המשותפת  בה רוב ההיבטים המרכזיים בחייהם- כל האינטראקציות החבריות , כאלו או אחרות, כולן מתווכות על ידי טכנולוגיות דיגיטליות  .אין פלא שהם זכו לכינוי "דור המסכים" / דיגיטל נייטיבס.

די מהר נוכחנו שכיום פער עצום בין האופן שבו התלמידים כיום מתקשרים, צורכים טכנולוגיה ומשתמשים באמצעים הטכנולוגים השונים כגון: מחשבים, טלפונים חכמים, טבלטים, אתרי אינטרנט, מדיה חברתית וכו' לבין האופן שבו הם לומדים תכנים לימודיים בבית הספר (60 שנה- בעדינות). פער שיוצר  איזון בין הצורך שלכם כתלמידים לקצב לימוד שונה, טכניקות לימוד שונות ויחסי מורה תלמיד שונים בכיתה.

 

במהלך המחקר חיפשנו חומרים על למידת עמיתים, תרבות עבודה ולמידה שמושרשת מאוד באירגונים עסקיים כיום . כמו כן גילינו שכל תחום הE learning  נעשה ברובו המכריע במודל של מבוגרים מלמדים ילדים. דרך השאיפה להוביל לחשיבה מחדש על התהליך החינוכי ועל הכלים מעניקים לבני הנוער כיום נולדה התפיסה שהובילה להקמת Vent : פלטפורמה וקהילת לימוד של ילדים שמלמדים אחד את השני באמצעות סרטוני וידאו אותם הם יוצרים בעצמם, במקצועות השונים הנלמדים בבית הספר.

 

המחקרים מלמדים אותנו שעד שנת 2019 כ- 90% מהתכנים המוזרמים באינטרנט יהיו בוידאו ורובם הגדול יהיו תכני וידאו של בני נוער המשתפים תכנים של בני נוער אחרים או תכני וידאו שהם בעצמם יצרו. המגמה מראה כי כולנו ובעיקר בני נוער יעדיפו לקרוא כמה שפחות ויעברו יותר לאימיג'ים ווידאו. זה בעצם ה שעשינו בוונט:  לקחנו את עולם התוכן, המדיה בה בני הנוער חיים ואת כל היצירתיות הבלתי מוגבלת הזו והצמדנו אותה לתוכן חינוכי שמוגש קצת אחרת ובוידאו. מסביב לכל זה בנינו קהילה של בני נוער שגם לומדים וגם מלמדים.

 

כבר בשלבים הראשונים היה ברור לנו שפה זה צריך להיות אחרת והיה חשוב  וברור לנו שבני נוער צריכים להיות חלק מתהליך החשיבה ובניית המיזם. בשלב הראשון ביצענו מחקר מול כ300 בני נוער שכלל שיחות קבוצתיות,סקרים וראיונות עומק ושיחות אישיות. במקביל הקמנו בורד של בני נוער בלבד לחברה . בני  מכל הארץ 13-18.  איתם נפגשנו אחת לחודש וחצי. במהלך הפגישות, הם היו שומעים מאיתנו על התהליך ונותנים לנו פידבק. כחלק מהמחקר והרצון להכיר לעומק את ההרגלים של קהל היעד שלנו נהיינו חברים בכל הפורומים של בני הנוער, השתתפנו במיטאפים, האקאטונים. הכל כדי ללמוד את הניואנסים והשפה.במקביל הפכנו למנטורים של בני הנוער במרחבים אלה , מרצים ושופטים בתחרויות השונות. בהמשך נכנסנו לתוכנית האקסלרטור מבית מיינדסט ומט"ח – תוכנית האצה המיועדת לסטארטאפים חינוכיים עם אוריינטציה טכנולוגית.

במהלך התוכנית ביצענו:

1. פיילוט ב 20 בתי ספר בארץ שכלל סדנאות לבני נוער ליצירת סרטוני וידאו בתכני הלימוד.

2. אתר בעברית שתמך בכל התכנים שנוצרו בפיילוט.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

דוגמא לסירטון בתנ"ך: דוד וגוליית

 

אז איפה אתם היום ומה המטרה להמשך?

היום אנחנו חברה לכל דבר ועניין, בונים ומרחיבים את חטיבת ההדרכה שלנו ומגייסים עוד מדריכים. מה שמדהים לא פחות הוא מתוך העשייה הזו, הבנו שנוצר תהליך מקביל ואנחנו בעצם מלווים בני נוער ומלמדים חינוך ליזמות בעיקר מתוך המקום של לעודד למידה שיתופית והעצמה אישית.  בחודשים האחרונים התחלנו לעבוד עם ארגונים חינוכיים, עמותות ועיריות במקביל לשיתופי הפעולה הנוגעים לתכני וידאו גם בפיתוח תהליכים הנוגעים לחינוך ליזמות.

 

כחלק מהתהליך אני וצוות המנחים שלנו מגיעים לבית הספר למספר מפגשים עם התלמידים  -הקשר איתם הוא למידה אדירה בשבילי. הכל נעשה באוירה כייפית ועם המון יצירתיות. מהתהליך הזה, נהנים גם ההורים והמורים ולא פעם הם מתפלאים לראות כמה התלמידים שלהם יודעים וכמה יש ללמוד מהם. וחלק מהמורים, בעקבות ההתנסות, החליטו לעשות שימוש בכלי הזה ככלי להוראה חלופית. יש פה בעצם תהליך למידה מבוסס פרויקטים, כיוון שכבני הנוער יוצרים משהו, שמחובר לתוכנית הלימודים והתוצר שלהם משמש כלי ללמידה והערכה עבורם ועבור בני נוער נוספים.

 

אנחנו עובדים עם כל מני אוכלוסיות מבני טובים ועד נוער בסיכון ואנחנו מגלים בכל מקום חבר'ה כשרוניים, חכמים ויצירתיים. הכוונה שלנו דרך הקורסים האלה לפתח בהם חשיבה יזמית ועצמאית. המטרה שלנו היא שהם יאמינו בעצמם. והתפקיד שלנו הוא להיות שם בשבילם.

תוך כדי התהליך אנחנו נשאלים ושואלים מה הצליח? מה נתקע ולמה? יש שיח עם הערכים החשובים לנו וגם עם כשלון. כשאני נכשלת, אני הראשונה שאוכל להגיד מה לא עבד שם ואיזה תיקון צריך לעשות כדי להמשיך הלאה. כל דבר שקורה בחיים שלנו הוא עוד צעד או  לקראת הדבר, השלב הבא. זה מתחבר לאני מאמין שלי וזה מה שאנחנו לומדים יחד.

צורת הלמידה היום, לא מתאימה לתקופה, ואחת המטרות שלנו היא לעשות את ההתאמה הזאת. הדור הזה צמא לזה ומתפתח בצעדי ענק.

 

יש המון דברים לא טובים שאומרים על הצעירים האלה ועל זה שהם חיים בתוך המסכים. אבל, הטכנולוגיה כבר כאן. והם. הם שם! וכל ההסתכלות שלנו עליהם צריכה להיות אחרת. דרך משקפיים שונות לגמרי.  כמי שפוגשים נוער מהמון מקומות בארץ, אני יכולה להגיד שלרבים מהם יש הסתכלות מאוד עמוקה ורצינית על החיים. הדבר הכי חשוב שאנחנו עושים, זה שידעו שיש מישהוא בשבילם שמאמין בהם ובמה שהם עושים ונמצא שם בשבילם.

 
 

לקבוצת הפייסבוק של vent  לחץ כאן 

 

 

לכתבה על vent בגיקטיים  לחץ כאן 

 

 



 


 

 

 

בני נוער יוצרים ומלמדים
שיחה עם יפעת יודובסקי מייסדת ומנכל'ית vent

קהילה שבה בני נוער יוצרים ומלמדים בני נוער דרך סרטוני וידאו

 

03_

קהילה של אמיצים

קהילה של אמיצים / קהילות פיזיות / בני נוער יוצרים ומלמדים
bottom of page