top of page

כנס תוכנית אמיצים הראשון
על תבונה ורגישות - בית הספר כמרחב מפתח ומתפתח

 

 כלים שימושיים ליצירת קהילת מורים 

 

גלויית קח-תן

בכל קהילה קיים ידע רב ומגוון- שיתוף הידע מעשיר ומקדם את הקהילה בהתנסויות חדשות. בגלויית קח-תן יציין כל אחד מחברי הקהילה את תחומי הענין שלו שיוכל ללמד ומה היה רוצה ללמוד. תליית הגלויות במקום גלוי וקבוע (למשל- בחדר המורים) ייצר את מפגשי הלמידה הבלתי פורמלים בקהילה. אפשרות שמוסיפה סקרנות וענין לפעילות סביב הגלויות הינה תליית הגלויות בחלל בעילום שם אך בתוספת מספר טלפון והזמנת האנשים להסתובב ולהתקשר למישהו שמעוניינים ללמוד ממנו/ ללמד אותו משהו על פי הגלויות. כך יווצרו פגישות עיוורות ("בליינד דייט")  בין חברים בקהילה אשר יתרמו להעמקת ההכרות והחלפת ידע .

 

עיצוב חלל

המקום שבו הקהילה פועלת משפיע על הלך הרוח שבה. דמיינו חדר מורים כבית: שטיח, ספה, פינת ישיבה נוחה, שולחנות וכסאות בצבעים נעימים, מנורת קריאה…חדר מורים שכזה אומר לצוות - אתם חשובים . אתם עושים עבודה טובה. ראוי ונכון שיהיה לכם מרחב נעים עבורכם. מרחב דינמי המאפשר ביחד ולבד, פעילות פורמלית ומקום לשיחות לא פורמליות, כאומר- כולם מוזמנים , באשר הם, בשלל מצבי החיים שנקרים בדרכנו בבית ספר.

 

מכנה משותף המחבר בין חברי הקהילה

המטרה- להעמיק את ההיכרות בין חברי הקהילה מעבר למקצוע ולתפקיד. המשימה- למצוא משהו שמשותף לכולנו מעבר למוכר ולברור מאליו.אפשרי בקבוצות קטנות-ואפשר לאתגר בקבוצה גדולה. וככל שהמכנה המשותף מקורי יותר- הרי זה משובח.

 

צפיה משותפת בסרטוני השראה
סרטי השראה- מכל תחום שהוא. סרטונים שעוסקים ברעיון המעסיק אותנו מהעולם שלנו או מעולמות תוכן אחרים. אנחנו בחרנו להשתמש בקטע מהרצאתו של ג׳ון האטי, המבטאת את רעיון הכנס אודות השפעתה של קהילת מורים על הצלחת בית הספר: אפשרות להביא בעצמכם ואפשרות נוספת היא להזמין את חברי הקהילה לשתף במקורות מידע (כגון סרטונים, טקסטים וכו) שמביאים בעצמם מעולמם המקצועי ומעבר לעבודתם.

 

 

 

היזכרות אישית וחילוץ ערכים משותפים

כשרוצים להניע חשיבה על תהליך, חשוב להתחיל מהמקום האישי והרלוונטי עבור כל אחד ואחת מחברי הקהילה. מודל העבודה  "היזכרות- למידה - יצירה " בו מתחילים בהזכרות המחוברת לעולם האישי הרגשי של המשתתפים יהווה בסיס אותנטי ואיתן להמשך עבודת הלמידה והיציאה המשותפת של התהליך שתרצו להוביל .

 

חגיגת הצלחות

פעמים רבות אנו חולקים עם עמיתנו חוויות של כשלון בעבודה בבית הספר. אנו רוצים להפנות את תשומת הלב גם לחוויות של הצלחה. למידה מהצלחות הנה תפיסה הרואה בניתוח והבנה עמוקה של הצלחות הארגון כלי רב עוצמה לפיתוח אישי, צוותי וארגוני. המטרה בהתמקדות בהצלחות הינה לעודד עמיתים לשתף בחוויות והתנסויות של הצלחה תוך ניסיון לעמוד על הנסיבות והפעולות שהובילו לכך ולתרגם אותן להתנסויות בעתיד. התמקדות זו יוצרת אווירה הרותמת וסוחפת אליה עובדים וצוותים נוספים. כשאווירת האיום והחרדה המלווה בדרך כלל תהליכי הפקת לקחים מתחלפת באווירה חיובית ומעצימה .

 

מפגשים משותפים עם מומחים מבחוץ

כל אחד מחברי הקהילה הוא אדם לומד, המפגש המשותף ללמידה עם מומחה חיצוני בראש ובראשונה מאפשרת שבירת שגרת העבודה ביום יום והזדמנות חגיגית ללמידה, כל אחד לעצמו. בנוסף,  בהובלה נכונה של המפגש, היא מייצרת עוד הזדמנות לשיח משותף, הכרות נוספת עם דעות החברים בקהילה, יצירת שפה משותפת ופיתוח משותף כקבוצה.

 

מעגל חלימה

מעגל חלימה מאפשר לחלום ולהתחייב לחלום. לצורך מעגל החלימה אנו מדמיינים שאנו נמצאים בסופו של תהליך. כל אחד מחברי הקהילה מספר מה היה עבורו מוצלח בתהליך וזוהי התחייבותו לכך שהדבר אכן יקרה. כל המשפטים שנאמרים נרשמים בפני כלל חברי הקהילה כאמור, בזמן עבר. לדוגמא - "השנה יצרתי מרחב משותף עבור החברים בקהילה ללמידה מקצועית משותפת שהתקיימה פעם בחודש".

באחר צהרים אביבי, על גג בנין בכפר סבא, התכנסנו מנהלים, צוותי חינוך, אורחים ממשרד החינוך ואנשי מכון ללמידה משותפת והיינו לקהילה. כנס תכנית אמיצים הראשון ביקש להבין מהי קהילת מורים העובדת בשותפות ואיך יוצרים אותה. הבנו שהדרך הטובה ביותר להבין איך יוצרים קהילה  היא לחוות אותנו כקהילה לכמה שעות. את הכנס פתחנו בקטע מהרצאתו של ג'ון האטי, פרופסור באוניברסיטת אוקלנד ניו זילנד, שמצא ממחקר רב נתונים ושנים כי הגורם בעל ההשפעה הגדולה ביותר על הצלחת בית הספר הוא מורים העובדים בשותפות, מתמקצעים יחד ומחפשים יחד את הדרך הטובה ביותר להשפיע על תלמידיהם. עם השאלה מהי קהילת מורים כזו ואיך יוצרים אותה יצאנו לדרך. התחלנו בהיכרויות קצרצרות בין הנוכחים ביינות שרפרפים, פופים, שטיחים צבעוניים וכסאות בשלל גבהים ומכאן המשכנו להרצאה של הצלם והפוטוטרפיסט הראל סטנטון. הראל הכיר לנו בעזרת צילומיו המרהיבים קהילות שונות מהארץ ומהעולם שהזכירו לנו את הצרכים הבסיסיים שלנו בני האדם בקהילה- ביטחון, שותפים לדרך ולתפיסות, שימור מסורות, שימור משאבים ועוד- ממש צרכי רכיבי ה"ביטחון" וה"שייכות" בפרמידת הצרכים של מאסלו. בסדנאות שהתקיימו לאחר מכן נזכרנו בחוויות קהילה אישיות שלנו, חילצנו מהם את הצרכים הנחוצים ליצירת קהילת מורים ומיפינו אותם על פי פרמידת הצרכים של מאסלו. את השלב הבא של מאסלו –"הערכה" ציינו בעזרת מעגלי שיתופים של בתי ספר אמיצים, שסיפרו לנו, על קפה ומאפה, על תהליכים חינוכיים בהובלתם. פלאי הטכנולוגיה קישרו אותנו לקולין, מנהלת ומורה בבית ספר של  רשת היי טק היי בסן דייגו- קולין סיפרה לנו על הפרקטיקות לליווי מורים צעירים ולשגרות עבודת הצוות כחלק מהבנית קהילת מורים הדנה במהויות, יוצרת ומקבלת החלטות משותפות. סיימנו בחלימה אישית על שנת הלימודים הבאה ומה יקרה בה שיעשה את קהילת המורים מוצלחת עבורי. הנה כלים פרקטים מהכנס ליצירת קהילת מורים בבית הספר.

 

03_

קהילה של אמיצים

קהילה של אמיצים / למה קהילה / מה זו קהילה?
bottom of page