top of page

קהילת החינוך  ed.il - המכון הישראלי לחדשנות.

שיחה עם דורון איש שלום מנהל הקהילה

 

 

דורון - מה זה המכון לחדשנות ומי זו קהיל Ed.il?

המכון  הישראלי לחדשנות עוסק בפיתוח והטמעה של חדשנות ותהליכי חדשנות במגזר הציבורי בתחום החינוך התחבורה ובריאות. מדינה חדשנית נמדדת לא רק בכמות היוזמות אלא בכמה מהיוזמות מגיעות  לאוכלוסיה הרחבה, חוצה מגזרים ומשפרת  את המערכות שלה ומשפר את כלל המערכת הציבורית .

קהילת Ed.il .תומכת בהתפתחות קהילת חדשנות חינוכית  רב-מגזרית (אנשי חינוך, סטודנטים, מוסדות השכלה גבוהה, בתי ספר, חוקרים, מפתחים, יזמים וחברות בתחום הטכנולוגיה) אשר מעוניינים לקחת חלק בפיתוח מיזמים עבור עולם החינוך והלמידה. הקהילה מייצרת תשתית לזרימת רעיונות והחלפת ידע המבוסס על אתגרי מערכת החינוך והחברה בישראל, מעודדת שיתופי פעולה ומהווה פלטפורמה בה ניתן ליזום פרויקט או להציע רעיון חדשני בתחום. באמצעות הקהילה אנו מבקשים למפות את אתגרי התחום ולרתום את תרבות הסטארט-אפ והחדשנות הישראלית לטובת המעשה החינוכי.

הקהילה שלנו התרחבה בשנה האחרונה ועכשיו  התחלנו להקים קהילות אזוריות ed.il באר שבע, ed.ilחיפה, ed.il ירושלים, ed.il של אזור המרכז. לקהילה מקומית יש השפעה מקומית ויותר קל לנהל אותה ועדיין הקהילה הארצית משמעותית וחשובה להובלה

 

אלו כלים יש לקהילה כדי לפתח ולהטמיע תהליכי חדשנות?

הקאתון מיטאפים כנסים וארועים  הם כלים ליצירת שיתופים חשיפה וחיבורים המאפשרים למערכת הציבורית לראות ולהבין מה קורה בשטח ולגרום למערכת הציבורית  לרצות בזה. היום אנחנו בקשר מאוד טוב עם משרד החינוך שמביע המון נכונות יותר מאי פעם. ומשרד הכלכלה  שמלווה את הקהילה צמוד.

 

שואלים אותי הרבה מה הקשר בין חינוך לכלכלה?

הקשר מגיע קודם כול מתוך ההבנה של הההשפעות האדירות  שיש בין חינוך למערכת הכלכלית בטווח הארוך. בפרספקטיבה של שנה ,שזה מעט, אני כבר יכול לראות את ההשפעה של הקהילה על משרד החינוך והכלכלה. למשל השנה משרד הכלכלה שם תקציב במשרד לקהילות ככלי שמקדם פיתוח כלכלי חברתי שהעולם הרגולטורי לא יודע להתמודד עם זה.

 

איזה סוג של כלים הקהילה מביאה לעולם בית ספר?

כדי לשנות מערכת כול כך גדולה ומורכבת כמו מערכת החינוך ההבנה היא שאין דרך אחת.  יש המון כיוונים. ולכן הקהילה שלנו פועלת כך. לדוגמא ההאקתון החינוכי הראשון שעשינו בקיץ...


 

 


 

היה לנו חשש שלא נהיה מספיק אטרקטיבים, הילדים האלו הולכים להאקתונים מגניבים עם גג׳טים ופרסים מי יגיע להאקטון חינוכי בקיץ שמדבר על אתגר החופש הגדול- 70 ימים לחופש הגדול? (אנחנו בכוונה נותנים נושאים מאוד פתוחים כדי לא לחסום את החשיבה.) נוכחנו לדעת שכן זה מעניין אותם, נרשמו המון אנשים ונאלצנו לסנן. הביאו להקאתון המון מיזמים ורעיונות. למשל מיזם לבעיה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול( שזכה במקום הראשון היום זה סטאטאפ),  מיזמים לניהול זמן של תלמידים, לשיתוף למידה, לתעסוקה, להתנדבות ועד ועוד.

 

בלי קשר לזוכים משרד החינוך הסתכל על כול המיזמים  וארגן  ארוע למפקחים ויצר פיילוט למספר מיזמים. משרד הכלכלה ארגן חברה גרמנית שתתמוך במיזם שפיתח פלטפורמת משחק. הילדים האלה יכולים להביא המון למרחב החינוכי .התלמידים והמורים היו קהילה שיצרה ויזמה יחד.

דוגמה נוספת עשינו האקתון ראשון לפיתוח אתגרי למידה לנוער בסיכון. בשיתוף עם תוכנית הילה  של משרד החינוך עשינו תהליך מיקוד עם ומכון sit לחדשנות יחד נוער בסיכון מכול הארץ. שהעלו את האתגרים שלהם ללמידה. פתחנו את ההקתון אתגר שפתוח לקהל לכולם הגיעו סטודנטים, בני נוער. מורים  מפתחים צעירים. ההקאתון נמשך 24 שעות והרימו בו23  מיזמים!260  משתתפים חוצה מגזרים מאשדוד ואלקנה ואום אל פחם  ותל אביב זה היה מדהים.

 

איך המיזמים האלו מצליחים לייצר השפעה בשדה החינוך?

כמו שאמרתי בקהילה שלנו הארועים המשותפים הם לא המטרה הם יוצרים את השיח ואת ההשפעה כלפי מעלה על מנת להשפיע ולהטמיע חדשנות במרחב הציברי. האקתון זה כלי שייצר הרבה מיזמים שהם הגרס רוט שיכול להשפיע על מקבלי ההחלטות ולייצר שינוי במדינויות.   המשימה שלנו היא גם לדאוג לפיתוח תשתית ליצירת שיתופי פעולה בין גורמים מדיסציפלינות שונות ומגזרים שונים במשק לטובת קידום רעיונות פורצי דרך ומיזמים חדשניים בתחומי החינוך והלמידה ולעודד פיתוח שיתופי פעולה אסטרטגיים (בין רשתות החינוך, האקדמיה, הממשלה, היזמים/תעשייה) בנוסף אנחנו נותנים  ייעוץ בתחומי פיתוח תהליכי חדשנות לגופים, חברות, ארגונים ויזמים בתחומי החינוך.

 

לקריאה נוספת אודות הקהילה והפעילויות הכנסים וההקאתונים
 לחץ כאן 

 



 

03_

קהילה של אמיצים

קהילה של אמיצים / קהילות פיזיות / קהילת חינוך Ed.il
bottom of page