אנחנו מעודדים יזמויות שבאות מתוך הקהילה ודוגמא לפעילות שכרגע יצאה לפועל , היא של שידוס ברום, מורה בברנקו וייס בבית שמש. בגגטון בחנוכה הגיעו 80 מורים ומורות שהגיעו ביום החופש שלהם(!) הם בנו שעורים שאחר כך הם ילכו ללמד בבית הספר.כל מערכי השיעור שהם פיתחו פתוחים לכל.
בגגטון הקודם, למשל, פיתחו המורים למתמטיקה משהו מדליק : במקום ללמדאת הילדים בצורה "יבשה" על גרפים ,הם פיתחו שיטה ללמד אותם על גרפים דרך נושאים שמעניינים אותם. אז הם הלכו למקום בו הילדים נמצאים המון: היו טיוב. ביו טיוב, כשבודקים בגוגל כמה חיפשו את ביונסה,למשל, מופיע גרף עם כל הנתונים שקשורים בקליפ. דרך הגרפים האלה, הילדים למדו כיצד מנתחים ומפענחים אותם.
בעקבות ההבנה שלנו שהלמידה המשמעותית ביותר נעשית דרך מפגש אנושי, אנחנו ממשיכים לפתח את תחום ה"אוף ליין"ביתר שאת ובקרוב יתחילו מפגשי למידה ועבודה משותפים מרחבי הארץ אותם יובילו מורים מתוך הקהילה . המנחים יחליטו על סדרת מפגשים בנושא שקרוב ללבם ויקבלו ליווי לאורך כל תהליך הלמידה וההנחיה.
לאחרונה הקמנו את האקדמיה למורים של גוגל שזו תוכנית של שלושה ימים של פיתוח מנהיגות שנערכת בקיץ אחת לשנה שהדגש שלה היא חדשנות ועוסקת בשלושה תחומים:
-
פדגוגיה וטכנולוגיה
-
יזמות
-
חדשנות והשראה
לאורך התהליך שלושת התחומים שזורים זה בזה. ביום הראשון אני יוצא "לשאול שאלות", היום השני מתמקד ביצירה ושיתופיות: וביום השלישי: פעולה בעולם: איך אני מביא את התהליך שעשיתי לעולם.
אלה בעצם שלושת התהליכים שאתה עובר בתוך עצמך כשאתה מביא חדשנות:
מחפש-יוצר-משתף אנשים-מממש
בקהילה שלנו כל הפעילויות הן חינמיות וכולם מוזמנים בשמחה!
קהילת המחנכים של גוגל- טכנולוגיה וחינוך
מפגש עם אילת מנהלת קהילת המורים של גוגל
אני בת 27 חיפאית במקור וגרה בשנים האחרונות בירושלים. למדתי הסטוריה של עם ישראל ומדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים, ותוך כדי התואר התחלתי לעבוד כמנהלת שיווק של "siftech", או בעברית: "סיפתח" האקסילרייטור הראשון לסטארטאפים מכל התחומים, שקם בירושלים. זה התחיל כפרוייקט של "אגודת הסטודנטים" ונעשה מתוך אהבת ירושלים. בפרוייקט פיתחתי את התחום הקהילתי.ירושלים היא מקום שמתאים לשיתופי פעולה ועשינו המון ארועים והנענו תהליכים של חיבורים ובניה.המעבר להצטרפות להקמה היזמית הבאה הייתה טבעית ואחרי שהצהרתי בפני עצמי ש"מה שמעניין אותי עכשיו זה טכנולוגיה וחינוך". הכרתי את קהילת המחנכים של גוגל והצטרפתי בתפקיד מובילת הקהילה והאקדמיה למורים בזמן בו גוגל היו בשלבי ההקמה של הקהילה בארץ .
אז מה זו קהילת המחנכים של גוגל?
ב"קהילת המחנכים של גוגל" אנחנו מאמינים שההשראה הגדולה ביותר לאנשי חינוך הם אנשי חינוך אחרים.ואנחנו עוזרים להקים קהילה של אנשי ונשות חינוך בעלי מוטיבציה, שמתעניינים בחיבור בין פדגוגיה לטכנולוגיה. זו קהילה של אנשי ונשות חינוך ששואלים: איך ואם הטכנולוגיה משרתת את המטרה שלי כשאני נכנס לכתה: מה אני רוצה ללמד? והאם ואיך הטכנולוגיה יכולה לשרת אותי.המטרות שלנו הן שיתוף ידע וסיוע לשיתופי פעולה. הקהילה היא פלטפורמה למה שהחברים בקהילה יעשו ממנה.אנו פועלים בשלוש זירות: און ליין. אוף ליין והאקדמיה למורים.
הפלטפורמה המרכזית שלנו זו הקהילה בגוגל פלוס- נקראת GEG.IL - שהיא פלטפורמה לשאלות, דיון ושיחה. ויש גם את עמוד הפייסבוק שלנו שמשמש במה למורים ולרעיונות להפעלות. במסגרת הפעילות האון ליינית שלנו, יש את הניוזלטר שיוצא אחת לחודש. ואת הוובינרים שהם מפגשי ווב. הדרכות דיגיטליות און ליין, שאותם מעבירים מורים מתוך הקהילה שמבקשים לעשות ווב על נושא מסוים .מורים פונים אלינוו עם רעיון על ווב ואנחנו מלווים ומסייעים . הוובים נעים בין כ 900 צפיות לכ 200. תלוי בנושא. הרבה אנשים צופים און ליין, אבל יש גם אפשרות לצפות כמה ימים אחרי. בדיעבד.
כלי נוסף ומעניין שאנחנו עובדים איתו, הוא מסמך התוספים הגדול .תוסף זה כלי עזר שמתחבר לכלי גוגל שנותן לי יכולות שמוסיף תכונות לכלי גוגל ומחברות אותנו ל"קוד הפתוח" כך שכל מי שרוצה יכול לפתח תוסף משלו. המורים יצרו מסמך שיתופי שהם כל הזמן מעדכנים אותו. זאת פעילות ויצירה שנולדה מתוך הקהילה.
אלו פעילות אתם עושים שהן פנים אל פנים- אוף ליין?
בפעילויות האוף ליין אנחנו מקיימים מפגשים ומנחים תהליך של שלושה שלבים:
פגישת השראה עם מישהוא מגוגל- הדרכה טכנית- זמן יצירה.
המורים מתחברים לקבוצות ויוצרים יחד. בכל מפגש המורים מפתחים ידע, מערכי שיעור והפעלות על אחד מהכלים של גוגל אותם הם בחרו ובו קיבלו הדרכה טכנית על איך משתמשים בכלי.